Met ‘Het Oude Pakhuis Soest’ zijn wij een ontmoetingsplek voor een brede doelgroep. Tezamen met de Theetuin Soest, die appelleert aan de belevingswereld van jong tot oud, is ons ideaal om hier een grote variëteit te bieden op het gebied van leefstijl en vrije tijd. Enerzijds door het aanbieden van workshops op het gebied van voeding, spiritualiteit en creativiteit en anderzijds doordat het ‘Het Oude Pakhuis Soest’ een sociale functie voor de directe omgeving vervult.

Voorzijde van Het Oude Pakhuis Soest

Op de 1e verdieping van het Oude Pakhuis is de Healing praktijk gevestigd. Een praktijk voor Mediumschap & Trance Healing Therapie. Kijk hiervoor op deze website onder 'Healing Praktijk'.

Sociale ontmoetingsplek voor de oudere medemens

Er komt steeds meer behoefte aan sociale ontmoetingsplekken, omdat onze oudere medemens steeds langer op zichzelf moet wonen. Wij richten ons onder andere ook op de ouderencentra en seniorenwoningen, die zich op loopafstand bevinden van ‘Het Oude Pakhuis Soest’. Onze rolstoeltoegankelijke locatie, die grenst aan winkelcentrum Smitshof, ligt centraal gesitueerd voor dit maatschappelijke doel.

Gezelligheid staat voorop!

Door het geven van gezelligheid en het knusse karakter van de locatie willen wij helpen de eenzaamheid te doorbreken! Daarnaast kan educatie en ontspanning door laagdrempelige workshops voor een brede doelgroep, hier zeker in bijdragen. Het succes van de breiclub 'Beppen en Breien', die iedere vrijdagmorgen plaatsvindt, is hiervan het prachtige bewijs!

Binnenruimte van Het Oude Pakhuis Soest

Wij verwelkomen u graag in ‘Het Oude Pakhuis Soest'!

Bekijk de diverse pagina’s voor meer informatie.

Ik stel mij graag aan u voor

Ik ben Ruud Lammertink (geboren 1961) en eigenaar van het Oude Pakhuis aan de Nieuweweg 4 in Soest. Vanaf 2017 ben ik mijn ideaal, om te werken aan een nieuwe wereld, gaan uitwerken in het plan wat heeft geresulteerd in het starten van ‘Het Oude Pakhuis Soest’ en mijn Healing Praktijk.

Mijn brede ervaring die ik heb opgedaan binnen de sociale huisvesting van woningcorporaties zet ik graag in voor een meer persoonlijke aandacht voor de (oudere) medemens. Ook mijn ervaring van ruim 30 jaar op het gebied van spiritualiteit, gezonde leefstijl en de veranderingen in deze nieuwe (Aquarius) tijd, wil ik u graag aanreiken!

In 2017 heb ik mijn diploma behaald voor de volledige HBO-opleiding Mediumschap & Trance Healing Therapeut. De opleiding heb ik gevolgd bij de Spirituele & Intuïtieve Academie van Jaco Elken. Het vertrouwen, de nuchterheid, maar vooral het met alle respect contact maken met Spirit, sprak mij met name aan in deze opleiding. Een opleiding waarbij ook heel veel puzzelstukje van mijn ervaringen op spiritueel gebied op zijn plaats vielen. Het was als het ware een warm ‘thuiskomen’!

 

 

In 2021 heb ik mijn ervaringen uitgebreid met een opleiding voor de Lecher-antenne bij de Holistische Praktijk Den Hoek. Hierdoor kan ik onder andere de energiebalans in het fysieke lichaam, waaronder de organen, specifieker in beeld brengen en benodigde fyto-therapeutische middelen en voedingssupplementen hierop afstemmen.

In dit zelfde jaar heb ik ook een opleiding gevolgd voor de behandeling met de Ankh. Een heel oud energetisch instrument uit Egypte. Zie hiervoor ook de verschillende behandelmethoden onder het menu van de Healing Praktijk.

Ik vertrouw erop hiermee veel mensen te mogen helpen en te begeleiden naar een betere doorstroming en balans in lichaam en geest.

Geschiedenis van Het Oude Pakhuis Soest

 

1990-08-08-foto1-nieuweweg (2)
Het oude pakhuis met links het oude huis van Arie van de Hoef en zijn schoonouders (bron Historische vereniging Soest/Soesterberg)

 

 

Het Oude Pakhuis is gebouwd rond de tweede wereldoorlog door groenteboer Arie van de Hoef. Hij woonde met zijn gezin in bij zijn schoonfamilie Huizinga (biljartmaker).

Het pakhuis werd door hem gebruikt voor de op- en overslag van groente en fruit. Achterin het pakhuis was een paardenstal voor de tijd dat Arie nog met paard en wagen langs zijn klanten ging.

Bekendheid in Soest

Veel oud Soestenaren zullen groenteboer Arie van de Hoef kennen uit de tijd dat hij met groente langs de deur kwam. Eerst nog met paard en wagen en later met een vrachtautootje. Hij had zijn groentewijk onder andere rondom het Kerkpad, de Foekenlaan en de Soesterbergsestraat in Soest.

 
Groenteboer Verhoef
Arie van de Hoef voor het pakhuis (foto: familie van de Hoef)

 

Het oude pakhuis met flat
Het Pakhuis rond 1969 (foto: fam. van de Hoef)

Eind jaren zestig werd de wijk Smitveen gebouwd. Dat betekende ook voor de familie Huizinga en van de Hoef het inleveren van gronden ten behoeve van de bouw van flats aan de huidige Weegbreestraat.

2004 _pakhuis (2) aangeapast
Het Oude Pakhuis in 2004 (foto: R. Lammertink)

Sinds die tijd is Het Oude Pakhuis in bezit geweest van diverse eigenaren. Veel Soestenaren kennen het nog uit de periode toen Coen Werkhoven eigenaar was. Men kon hier terecht voor het huren van serviesgoed, tafels en stoelen voor feesten.