Het Oude Pakhuis Soest beschikt over een sfeervolle 'theetuin'. De tuin bevat verschillende knusse plekjes, doorkijkjes en zithoekjes. Afhankelijk van het seizoen is de tuin iedere keer weer anders en verrassend.

 

Het pleintje naast het Pakhuis

Iedere maand is de theetuin aangekleed in een ander thema. In de maand mei hadden wij visite van dit boerendanspaar.

Voorkant van het Brocante Schuurke

Bord bij ingang aan de Nieuweweg 4

 

Sedum dak bij entree theetuin

 

Een van de miniatuurtuintjes met Rien Poortvliet kabouters in onze Theetuin.

Bezoek Theetuin Soest

Bent u nieuwsgierig naar dit prachtige kleine stukje Soest? U bent van harte welkom!

 De openingstijden in herfst en winterperiode van de Theetuin en de binnenruimte van Het Oude Pakhuis Soest:
  • Vanaf 1 November is de Theetuin en binnenruimte van Het Oude Pakhuis Soest alleen op de donderdag van 10:00 - 17:00 uur te bezoeken.
  • Bijzondere evenementen en afwijkende openingstijden worden altijd op deze website of onze Facebookpagina vermeld.
  • Wilt u met een groep Het Oude Pakhuis Soest bezoeken, buiten bovengenoemde openingstijden, dan is dat na reservering mogelijk.

Workshops worden tijdens de winterperiode natuurlijk blijvend georganiseerd. Zie hiervoor http://www.hetoudepakhuissoest.nl/workshops-en-presenstaties/

Ook voor informatie over de Healing Praktijk of het maken van een afspraak voor een consult kunt u contact opnemen per mail info@hetoudepakhuissoest.nl of bel 06 – 377 379 36

 

Naast koffie, thee en diverse soorten frisdrank, kunt u bij ons genieten van heerlijk appelgebak, tosti's en herfstsoep!

Gezien de centrale ligging in Soest, is onze theetuin uitermate geschikt om even te genieten van dit verrassende en heerlijke plekje!

 

Wij beschikken ook over een oplaadpunt voor uw fiets! Kijk voor meer informatie over fietsroutes en ons knooppunt nr. 680 op:

https://www.fietsnetwerk.nl/knooppunt/theetuin-het-oude-pakhuis-soest/

*****************************

Wilt u met een kleine groep of gezelschap eens iets anders, vraag het dan via het contactformulier of bel ons op 06 - 377 379 36. Samen met u bespreken we de mogelijkheden.

P5141722

P5141717 tbv theetuin

378175_152642861577263_305606234_n (2)

Theetuin en workshops

Het Oude Pakhuis Soest bevindt zich achterin onze theetuin. Voor de ingang van Het Oude Pakhuis komt u langs de verschillende knusse hoekjes, fruitbomen, kippen en de mooie palmboom op het pleintje. Ook kunt u heerlijk snuffelen in 'Het Brocante Schuurke'
 

 

P5141784
Het pleintje naast Het Oude Pakhuis

Het Brocante Schuurke

In onze Theetuin treft u ook het  'Brocante Schuurke'. Een nostalgisch plekje om even heerlijk weg te dromen naar grootmoeders tijd.

   

Toeristische Tips

Het Oude Pakhuis Soest en de Theetuin Soest liggen centraal in Nederland aan de Nieuweweg 4 in Soest. Op circa 7 km van Amersfoort, 10 km van Hilversum en 20 km van Utrecht. Soest wordt omgeven door schitterende bossen met daarbij een betoverend duinengebied en heidelandschap. Aan de noordoostkant loopt de rivier de Eem door het prachtige landschap van een uitloper van de Gelderse Vallei.

Royal Soest

Naast de diverse toeristische informatie die hieronder vermeld staat kunt u ook de website van Royal Soest bezoeken voor allerlei leuke informatie over Soest. Kijkt u eens naar dit leuke promotie filmpje van Royal soest

De Soester Eng

Binnen Soest ligt Het Oude Pakhuis en de Theetuin op loopafstand van De Soester Eng, een opvallend glooiend akkerbouwgebied en beschermd dorpsgezicht. Bovenop de Eng staat de geheel opnieuw gebouwde stellingkorenmolen ‘De Windhond’ . Vlakbij de Windhond ligt op een Leylijn een grafheuvel, die dateert uit 2500 – 2000 voor Christus. Een mooi gebied om in combinatie met een bezoek aan de Theetuin te bewonderen.

Kasteel Drakensteyn (bron ANP)

Koninklijke omgeving

Natuurlijk is voor iedereen ook Paleis Soestdijk  bekend en in het nabij gelegen dorpje de Lage Vuursche ligt Kasteel Drakensteyn. Het huidig verblijf van Prinses Beatrix.

 

 

 

 

 

Wandelen in de omgeving.

Naast de mooi duinen en de uitgestrekte bossen rondom Soest ligt op korte afstand richting Amersfoort een Klompenpad ‘Het Derde Erf’ met een lengte van 9 km door de vallei van de Eem.

Fietsroutes

Rondom Soest zijn diverse fietsroutes. Op het aangrenzende gebied ‘De Soester Eng’ bevinden zich fietsknooppunt 68 en 69  

De Theetuin is in het fietsnetwerk opgenomen als knooppunt 680. Kijk voor meer informatie op: https://www.fietsnetwerk.nl/knooppunt/theetuin-het-oude-pakhuis-soest/

Voor wie het leuk vindt om een fietstocht te combineren met een boottocht over de Eem, kan gebruikmaken van de Eemlijn Fietsboot

Voor overige fietsroutes kijk op UitInSoest.

 

Nationaal Militair Museum

Heeft u wat meer tijd, dan is een bezoek aan het Nationaal Militair Museum  zeker de moeite waard.

 

Museum Soest

Wilt meer achtergrond informatie over Soest of gewoon een leuke tentoonstelling bezichtigen. Brengt u dan eens een bezoek aan Museum Soest.

VVV de Heuvelrug

Kijk voor overige toeristische informatie op de website van VVV de Heuvelrug