Welkom in Theetuin Soest

Het Oude Pakhuis Soest beschikt over een sfeervolle tuin, genaamd Theetuin Soest. De Theetuin bevat verschillende knusse plekjes, doorkijkjes en zithoekjes. Afhankelijk van het seizoen is de tuin iedere keer weer anders en verrassend. Als het weer wat minder is, kun je ook heerlijk binnen zitten in het Oude Pakhuis. Zowel de Theetuin als het Oude Pakhuis zijn rolstoel toegankelijk!

Voor velen is het een bijzonder plekje middenin Soest waar men even heerlijk tot rust kan komen onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Theetuin Soest is iedere periode weer aangekleed in een ander thema. Zo hadden we afgelopen jaar de volgende thema’s: Hollands, Indonesische, Mexicaans, Sprookjes en Herfst. Er is dus altijd weer wat nieuws te beleven!

N.B.: honden zijn (aangelijnd) welkom in onze theetuin. In de binnenruimte van het Oude Pakhuis mogen echter geen honden in verband met een allergie.

Bezoek en openingstijden

Ingang Theetuin Soest

Openingstijden van de Theetuin Soest

De afgelopen jaren bent u van ons gewend dat de theetuin geopend was op de vrijdag en zondag van april tot en met september. Gezien de andere activiteiten, zal Theetuin Soest komend jaar niet meer iedere week geopend zijn, maar een aantal ‘lange-weekenden’, van vrijdag tot en met zondag. Dus dan ook op de zaterdag.

Op een aantal van deze weekenden zullen wij weer leuke activiteiten organiseren. Bijvoorbeeld muziek, demonstratie klankschalen of poëzie. In het voorjaar van 2024 zullen wij u hierover meer informeren.

Theetuin Soest is dit jaar de volgende dagen geopend (van 10.00-17.00 uur) op

  • 26-27-28 april
  • 31 mei en 1-2 juni
  • 29-30 juni (vrijdag gesloten)
  • 26-27-28 juli
  • 30-31 augustus en 1 september
  • 27-28-29 september

Opening Theetuin 2024 kalender

N.B.: Afwijkende openingstijden worden altijd op deze website of onze Facebookpagina vermeld!

 

Het Brocante Schuurke

                          

                           

In Theetuin Soest treft u ook het  'Brocante Schuurke'.

Een nostalgisch plekje om even heerlijk weg te dromen naar grootmoeders tijd.

P5141722

P5141717 tbv theetuin

378175_152642861577263_305606234_n (2)

Toeristische Tips

Het Oude Pakhuis Soest en de Theetuin Soest liggen centraal in Nederland aan de Nieuweweg 4 in Soest. Op circa 7 km van Amersfoort, 10 km van Hilversum en 20 km van Utrecht. Soest wordt omgeven door schitterende bossen met daarbij een betoverend duinengebied en heidelandschap. Aan de noordoostkant loopt de rivier de Eem door het prachtige landschap van een uitloper van de Gelderse Vallei.

Royal Soest

Naast de diverse toeristische informatie die hieronder vermeld staat kunt u ook de website van Royal Soest bezoeken voor allerlei leuke informatie over Soest. Kijkt u eens naar dit leuke promotie filmpje van Royal soest

De Soester Eng

Binnen Soest ligt Het Oude Pakhuis en de Theetuin op loopafstand van De Soester Eng, een opvallend glooiend akkerbouwgebied en beschermd dorpsgezicht. Bovenop de Eng staat de geheel opnieuw gebouwde stellingkorenmolen ‘De Windhond’ . Vlakbij de Windhond ligt op een Leylijn een grafheuvel, die dateert uit 2500 – 2000 voor Christus. Een mooi gebied om in combinatie met een bezoek aan de Theetuin te bewonderen.

Kasteel Drakensteyn (bron ANP)

Koninklijke omgeving

Natuurlijk is voor iedereen ook Paleis Soestdijk  bekend en in het nabij gelegen dorpje de Lage Vuursche ligt Kasteel Drakensteyn. Het huidig verblijf van Prinses Beatrix.

 

 

 

 

Wandelen in de omgeving.

Naast de mooi duinen en de uitgestrekte bossen rondom Soest ligt op korte afstand richting Amersfoort een Klompenpad ‘Het Derde Erf’ met een lengte van 9 km door de vallei van de Eem.

 

Nationaal Militair Museum

Heeft u wat meer tijd, dan is een bezoek aan het Nationaal Militair Museum  zeker de moeite waard.

Museum Soest

Wilt meer achtergrond informatie over Soest of gewoon een leuke tentoonstelling bezichtigen. Brengt u dan eens een bezoek aan Museum Soest.

VVV de Heuvelrug

Kijk voor overige toeristische informatie op de website van VVV de Heuvelrug 

Fietsnetwerk en Oplaadpunt

De Theetuin Soest beschikt over meerdere oplaadpunten voor uw elektrische fiets.

Rondom Soest zijn diverse fietsroutes door de schitterende bosgebieden en het polderlandschap rondom de rivier de Eem.

In de nabijheid van de Theetuin Soest liggen op ‘De Soester Eng’ de fietsknooppunten 68 en 69  . De Theetuin is in het fietsnetwerk opgenomen onder knooppunt 680. Kijk voor meer informatie op: https://www.fietsnetwerk.nl/knooppunt/theetuin_soest/

Voor wie het leuk vindt om een fietstocht te combineren met een boottocht over de Eem, kan gebruikmaken van de Eemlijn Fietsboot .

Voor overige fietsroutes kijk op UitInSoest.